Italiaanse bol


Italiaanse bol 1.0

(eten, drinken en genotmiddelen)

tamelijk groot broodje met een krokante korst, dat vaak tijdens de lunch gegeten wordt en belegd wordt met bijvoorbeeld ei, salami, tonijn, kaas, sla en/of tomaat; lunchbol

Algemene voorbeelden


Italiaanse bol wordt ook wel lunchbol genoemd. Het broodje is twee keer zo groot als een gemiddeld Nederlands broodje en heeft een krokante korst. Belegsuggesties: knoflookmayonaise, gemengde sla, tonijn en kappertjes ijsbergsla, kip-kerriesalade en bieslook veldsla, blokjes ham vermengd met yogonaise en basilicum groene pesto, blokjes tomaat, zwarte olijven en plakjes gekookt ei selderijsalade, salami en geroosterde paprikareepjes

http://www.brood.net/gesc_00.cfm

In een luxueuze bui zakt men af naar een van de drie bedrijfsrestaurants of naar de in de centrale hal gelegen snackshop voor gefrituurde evergreens, hamburgers of Italiaanse bol.

NRC,

Het assortiment bestaat uit: Italiaanse bollen, Kaiserbrötchen, petits pains en mini-busbroodjes.

http://www.qualitybakers.nl/default.htm

Bake-off produkten worden aangeleverd uit eigen land, Duitsland en Frankrijk. 'Waar maken ze betere stokbroden dan in Frankrijk en kaiserbroodjes in Duitsland of Italiaanse bollen in Italië,' verduidelijkt Veenstra.

Meppeler Courant,

De brasserie is langer open dan het museum, zodat er ook gedineerd kan worden. Ook niet-museumbezoekers kunnen er terecht voor de veelal Mediterraan georiënteerde lunchgerechten (Italiaanse bol met warme geitekaas voor f 12,50 of Andalusische salade voor f 9,50) en diners (o.a. carpaccio voor f 14,50 of moules marinière voor f 27).

NRC,